În perioada solicitării returnării impozitului pentru munca în Germaia, baza pentru efectuarea decontării este cardul fiscal german Lohnsteuerbescheinigung, care trebuie emis de angajator, la fel ca fișele salariilor lunare Abrechnung.

În cazul în care asemenea documente sunt pierdute sau nu sunt emise de către angajator, este posibilă obținerea acestora cu ajutorul Identifikationsnummer. Acesta este numărul de identificare din unsprezece cifre, prescris fiecărei persoane înregistrate pe teritoriul Germaniei și corespunde numărului PESEL. Identifikationsnummer conține toate informațiile referitoare la contribuabil și cele de angajare din anul fiscal dat.

Mulțumită numărului de identificare, se poate într-un mod simplu și rapid (2-3 zile) să contactăm Oficiul Fiscal german în scopul obținerii datelor necesare, după care să începem decontarea și calcularea preliminară.

Care sunt beneficiile detinerii Identifikationsnummer-ul?

  • Un proces mai simplu de decontare fără necesitatea contactării angajatorului german
  • Completarea documentelor necesare se limitează la obținerea informațiilor de la  instituțiile germane - UE/EOG
  • Estimarea valorii returnării impozitului este rapidă și mult mai precisă
  • Declarațiile marcate cu numărul fiscal sunt luate în considerare mai repede de Oficiul Fiscal German
  • Oficialii germani pot identifica mai ușor contribuabilul și  îi pot oferi informații mult mai detaliate referitoare la etapa decontării

Unde putem găsi Identifikationsnummer?

Numărul de identificare îl poate emite Bundeszentralamt für Steuern, adică Oficiul Fiscal Federal Central, de la care mai târziu contribuabilul primește o scrisoare oficială care confirmă emiterea numărului:

Oficiul Fiscal German  emite numărul de identificare, ce se află pe decizia de impozit și este poziționat pe prima pagină din colțul stâng de sus.

Identifikationsnummer poate fi de asemenea găsit pe fișele de salariu lunare - Abrechnung, cel mai frecvent descris ca „St ID”. Localizarea acestui număr poate părea dificilă datorită diferitelor modele de documente. În această situație este suficient să apelați la firma noastră și să trimiteți o copie a documentelor, iar specialiștii noștri vă vor oferi informațiile necesare.

Dacă dețineți numărul fiscal Identifikationsnummer și doriți să vă recuperați mai repede  suma cuvenita din returnarea impozitului pentru munca în Germania, completați formularul de mai jos, iar consultantul nostru vă va contacta.

COMPLETEAZA FORMULARUL button