Alocaţia pentru copii din Germania

Ce sunt alocaţiile pentru copii din Germania?

Alocaţiile pe care statul german le oferă românilor ce lucrează legal în Germania (şi de altfel tuturor cetăţenilor UE) sunt nişte drepturi sociale, ajutoare financiare (sau prestaţii) pe care statul german le plăteşte celor ce muncesc legal în această ţară. Sunt aşadar drepturi cuantificate în bani ce au drept scop asigurarea securităţii sociale a celor ce muncesc legal în Germania şi a familiilor lor din România. În denumirea comună de “alocaţie” intră de fapt mai multe tipuri de prestaţii: indemnizaţia de îngrijire a copilului, indemnizaţia de îngrijire a copilului cu handicap, alocaţia clasică, etc. În funcţie de situaţia dvs. individuală, consultanţii noştri vă oferă lista tuturor indemnizaţiilor la care aveţi dreptul, pentru a putea primi suma maximă posibilă din partea statului german.

Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a primi alocaţia din Germania?

 • Să aveţi copii minori în ingrijire sau creştere (cu vârsta 0-18 ani), sau copii care sunt studenţi dar care nu au împlinit vârsta de 25 de ani pe parcursul perioadei muncii tutorelui în Germania,
 • Să munciti legal în Germania,
 • Să deţineţi actele primite de la angajatorul din Germania (Lohnsteuerbescheiningung, Abrechnung),
 • Să deţineţi dovada numărului care atestă că aveţi asigurare socială (Sozialversicherungsnummer).

De ce nu primesc alocaţia care mi se cuvine, automat în fiecare lună?

Pentru că statul german nu poate şti care lucrător român se califică pentru primirea alocaţiei. De aceea statul german plăteşte alocaţia doar după ce primeşte o cerere oficială din partea lucrătorului român care îşi solicită aceste drepturi.

Dacă solicit alocaţia Kindergeld, mă mai pot reîntoarce la muncă în ţara respectivă?

Bineînţeles. Avem clienţi care solicită alocaţiile an de an şi se reîntorc la muncă în Germania în fiecare an. E vorba de două drepturi diferite. Unul este dreptul la alocaţia europeană, scopul acesteia fiind să ajute la protecţia şi securitatea socială a familiei persoanei care munceşte în Germania. Iar celălalt este dreptul la muncă.

Dacă îmi solicit alocaţia Kindegeld, ce garanţie am că nu voi avea probleme cu angajatorul meu în anul următor?

Nu angajatorul vă plăteşte această alocaţie, ci o instituţie a statului german denumită Familienkasse.

Cum solicit alocaţia Kindergeld?

Calea oficială este aceea de a depune un dosar cu o cerere la biroul german care gestionează aceste alocaţii, Familienkasse. Dosarul este destul de complex, întrucât statul german solicită multe dovezi oficiale din România despre componenţa familiei, adresa din România, cuantumul alocaţiilor primite în Romania, precum şi alte acte şi adeverinţe. Pentru detalii, consultanţii noştri vă stau la dispoziţie.

Ce avantaje aş avea eu dacă apelez la un agent autorizat pentru primirea alocaţiei Kindergeld?

Sunt foarte multe avantaje pe care un bun consultant vi le poate garanta:

 • Un consultant vorbeşte limba ţărilor respective şi comunică direct şi rapid cu funcţionarii instituţiei din Germania. Dacă nu aţi lucra cu un agent, ar trebui să folosiţi un traducător atât pentru a înţelege diversele cereri şi întrebări ale biroului german, cât şi pentru traducerea răspunsului dvs. E posibil să vă coste mai mult şi să dureze mai mult timp dacă aţi lucra individual.
 • Un agent bun calculează suma maximă posibilă ce vi se cuvine, solicitând toate prestaţiile sociale la care aveţi dreptul.
 • Un consultant bun vă explică în termeni simpli toată terminologia greoaie a biroului german şi vă facilitează înţelegerea.
 • Un consultant fiscal vă completează toate cererile şi documentele tip, face toate calculele necesare. Dumneavoastră doar prezentaţi documente personale şi semnaţi.

De ce să lucrez cu Euro-tax şi nu cu alţii?

Din cel puţin şase motive:

 1. Pentru că Euro-tax este agent autorizat direct de instituţiile din străinătate. Nu lucrează cu intermediari şi are acces direct, online, la dosarul dvs. de la instituţia respectivă. Vă poate spune în orice moment ce se întâmplă cu dosarul dvs.
 2. Suntem pe piaţă de 10 ani şi nu dispărem mâine. În orice moment găsiţi echipa Euro-tax. Nu dispărem nici cu dosarul dvs., nici cu banii dvs.
 3. Având o experienţă de 10 ani, cunoaştem bine funcţionarii din străinătate, fluxurile, stilul de lucru. Cunoaştem când întârzierile oficialilor străini sunt justificate sau când trebuie să trimitem plângeri, insistând pentru dvs.
 4. Euro-tax nu vă cere niciun ban în avans, ci plătiţi un comision doar la sfârşit, din suma primită. Acest lucru vă aduce 2 garanţii:
  • că avem interesul să primiţi înapoi suma maximă posibilă (astfel încât şi comisionul Euro-tax să fie maxim posibil), solicitând toate beneficiile la care aveţi dreptul,
  • că suntem direct interesaţi să primiţi înapoi banii repede.
 5. Ne implicăm gratuit în recuperarea fişei fiscale de la angajatorul din străinătate, bineînţeles dacă angajatorul este de acord să ne transmită acest document.
 6. Pentru că raportul preţ-calitate-timp-siguranţă pe care Euro-tax îl oferă este net superior oricărui alt aranjament.

Cât durează până îmi recuperez alocaţia Kindergeld?

Perioada de timp în care biroul din Germania analizează dosarul dvs. este menţionată în pagina Germaniei, pe acest site. Trebuie să mai adăugaţi şi perioada de pregătire a dosarului, perioadă care depinde foarte mult de dvs. Dacă nu aveţi toate actele în regulă, perioada poate fi deci mai lungă, comparativ cu situaţia persoanelor care deţin toate actele solicitate.

Trebuie să plătesc ceva pentru serviciul de recuperare a alocaţiei?

Ne-ar plăcea să oferim gratis aceste servicii, însă nu putem. Suntem o societate comercială. Însă marele avantaj pe care vi-l oferim este că nu vă cerem să plăţiţi nimic în avans, ci doar un comision de succes şi doar la sfârşit, din suma primită. Acest lucru vă garantează ca şi noi avem interesul să primiţi banii în cel mai scurt timp posibil.

Despre noi

Euro-tax.ro face parte din grupul polonez de firme Euro-tax.pl, lider de piaţă în recuperarea taxelor şi a beneficiilor sociale (alocaţii europene, asigurări de sănătate) pentru cei care lucrează legal în străinătate. Avem experienţă de 10 ani în Polonia şi de 5 ani în România.

Din 2010, acţiunile companiei sunt tranzacţionate la Bursa de Valori din Varşovia. Grupul are drept investitor strategic cel mai mare fond de investiţii private din Europa Centrală şi de Est (Enterprise Investors).

Din 2011, Euro-tax are birou şi echipă în România.

Contact

Str. Vlăsiei nr. 25, Buftea, jud. Ilfov, România

     Tel:  +40 (0)31 780 90 94

     Fax: +40 (0)31 101 24 34

     Email: info@euro-tax.ro

 

PROTECŢIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Nr. Data Protection: 21747 / 11.01.2012

J15/61/2014 (anterior J40/9582/2011), RO28964928 

 

Facebook

Google+